Caramella Fashion използва "бисквитки" ("кукита"), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване в сайта. Продължавайки да разглеждаш caramella-online.com, ти се съгласяваш с нашата политика за използване на "бисквитки".
Съгласявам се
Какви дрехи подхождат на фигура „банан” („правоъгълник”)

Какви дрехи подхождат на фигура „банан” („правоъгълник”)

Мода, елегантност и телосложение

Манекенките, в перфектните си тоалети и професионалния си грим, са толкова ослепителни, че и на ум не ти минава, че и техните тела не са съвършени. Защо не го забелязваш ли? Ами защото моделите са проектирани и скроени за техните мерки. Модата – дори „от котюр” – е вдъхновена от жени от плът и кръв с малките им дефекти и несъвършенства.

Елегантността, пък, е излъчване, усещане, което ти внушаваш на околните с цялостната си визия, стил, поведение и съответно също няма нищо общо със сантиметрите от обиколките и килограмите.

Затова телосложението, което си наследила от мама и бабите, не е определящо. Дали то е изкусителният „пясъчен часовник”, дали са женствените, макар и проблемни „круша” и „ябълка” или е притесняващият те „банан” („правоъгълник”), винаги можеш да изглеждаш добре!

Преследвани цели при подбор на облеклото

Характерното за тази женска фигура са почти изравнените обиколки на рамене и ханш и почти незабележимата талия. В комплект твърде често вървят неголям бюст и стройни крака със слабо изразено дупе.

За да не приличаш на момче, положи усилия облеклото ти да създава впечатление за тънко, кръшно кръстче. Да наподобиш ефекта на силуета „слънчев часовник” ще успееш също с по-големи пропорционални обеми в горната част и ханша, което визуално ще ти придаде финес. Те може да са постигнати с набори, басти, волани, декорации, подплънки, цветове и т. н.

Какви да са моделите за дамите „банан” („правоъгълник”)

• Роклите – изразено вталяване с широка долна част и
обемна горна. Можете да си позволите и особено женствените кройки, носени през 20те години на миналия век – със силно смъкната талия.

• Блузки, ризи, туники – обем в горната част, евентуално и в долната, силно вталени или с колан на кръста. Отлично решение са моделите с пеплум.

• Сака – покриващи ханша, с подплънки на раменете и по-свободни в долната част.

• Панталони, дънки – прави, с висока талия, широк колан, с чупки и басти, джобове и апликации, придаващи ширина.

• Поли – в сила отново е правилото за повече обем, който имитира извивки – набори,
волани, къдри, разкроени и клош, късата пола тип ”буре” и др.

• Колан – широк, изпъкващ, забелязващ се. Някои стилисти твърдят, че е добре да е дори по-скоро под гърдите.

• Противопоказни са изчистеният, силно прилепнал силует и безформените, размъкнати дрехи.

Отдавай предпочитанията си на свежи, ярки цветове и едри щампи – особено ако си по-висока. Излъчвай самочувствие, самоувереност и добро настроение – така никой няма да се сети да ти търси кусурите!

Харесваш тази статия? Сподели я в любимата си социална мрежа:

Подобни статии

    Абонирай се и вземи 10% отстъпка веднага!

    Напиши коментар

    * Име

    * E-mail: (не се вижда от останалите)

    * Коментар: