Плетивото

Плетивото

То предизвиква усещане за топлота и комфорт, за уникалност и характерна елегантност. Ту е на върха на модните тенденции, ту отстъпва крачка в страни, само за да се завърне скоро триумфално.

Какво представлява плетивото

За разлика от тъкането, при плетенето се използва една единствена нишка, която, посредством последователно изваждане на бримки една от друга, реализира самото плетиво.

Плете се ръчно и машинно. Ръчното се изработва по кройка според модела. При машинното се

изплита ивица плат според технологичните особености на машината. Плетените платове се наричат още трикотажни. Те могат да са много фини – като стегнатото качествено трико. Или по-едро и рехаво
изпълнени – почти неотличими от ръчното плетиво.

Плетивото и изработката на модно облекло

Плетените платове са по-меки, по-гъвкави и по-еластични от тъканите. За да имат дрехите, изработени от трико, добра форма, те трябва да са конструктивно подходящи за него, кроенето трябва да е направено изключително професионално, шевът да отчита специфичните изисквания, довършителните работи – също.

Затова пък, когато са добре изработени, дрехите от плетени платове са съвършени. Те имат впечатляваща визия, изключително приятни са за носене и правят извивките на женската фигура повече от
съблазнители.

Трико и елегантност

Трикото често се използва за изработка на зашеметяващи тоалети. Дава възможности за моделиране на впечатляващ силеут, при това без необходимост от ципове и копчета. Позволява изработването на ефектни детайли от самия плат, които придават щипка провокативност и уникалност.

За почитателките на спортно-елегантния стил


Плетените платове крият неизчерпаеми възможности. От ежедневни рокли и спортни комплекти до фантазни жилетки, прилични на ажур, които ще разнообразят градероба ти и начина ти на обличане – трикото става за всичо.

Ако понякога изпитваш носталгия по класическите „осмици“, с които бабите прешарваха ръчно плетените дрехи – можеш да имаш и тях. От фино плетиво на осмици е тъмносинята дълга рокля, декорирана с две бели ивици на деколтето лодка и на широките поли. Тя е рязана в талията, с дълъг прилепнал ръкав и странични джобове. Топла и мека е, дава пълна свобода на движенията. Визията й излъчва изисканост и простота.

Дори да умееш да плетеш, довери ни се. Нашите дрехи от фино плетиво ще ти спестят време и ще ти донесат радост.

Харесваш тази статия? Сподели я в любимата си социална мрежа:

Подобни статии

  Абонирай се и вземи 10% отстъпка веднага!

  Напиши коментар

  * Име

  * E-mail: (не се вижда от останалите)

  * Коментар:

  Въведи кода от картинката: