Код Синьо за гардероба ти - хитът на 2024 г.

Код Синьо за гардероба ти - хитът на 2024 г.

Синьото е един от най-модерните цветове за пролет-лято 2024 г. От подиумите на Alexander Mcqueen и Balmain до Gucci, цветът е истински хит сред модерните дами този сезон и има защо. 

Още от Древен Египет синият цвят е силно желан сред царе и аристократи и става символ на лукс и блясък. По онова време химията все още не е била известна и постигането на различни цветове е било изключително сложен процес.

Тъй като Египтяните са искали все повече украси за техните гробници и дворци, за да получават различни цветни бои, те са използвали сложни методи за смесване на естествени минерали с пясък и варовик. Най-сложен за получаване е бил синият цвят и именно поради това е използван само от аристократите. 

През средновековието, в Европа се внася скъпоценния син камък Lapis Лазули, който се кръщава Ултрамарин, заради яркия си син цвят. Той бързо става най-желаният материал сред художниците, но поради високата си цена, която тогава надхвърля тази на златото, малцина могат да си го позволят.

По-късно, цветът става изключително популярен и благодарение на китайския порцелан, който се изработва от син и бял цвят. Синият пигмент се е получавал от кобалт и въпреки високата си цена, която тогава е била два пъти колкото тази на златото, китайският порцелан е бил страшно търсен.

Ние също като ценители на красотата и лукса, обожаваме синия цвят и той често присъства в нашите колекции. 

Затова сме ви подготвили и специална селекция от сини изкушения за този сезон 

Рокля Grand Blue:

Благодарение на бляскавата си релефна бродерия в син и сребрист цвят, тази рокля е перфектен избор за всяка дама, която иска да изглежда наистина впечатляващо по време на официален повод или вечерно излизане. Материята и е непрозиращата, което гарантира, че ще се чуствате комфортно, докато я носите, без излишни притеснения дали тоалетът ви издаво повече отколкото е необходимо. 

Купи визията тук:

Рокля Baby Blue Fabulous

Това е един забележителен тоалет за дамите, които искат да се чустват като истински кралици. В нежен светлосин цвят, роклята се състои от бюстие с естествени пера и пола с тюл. Материята е непрозираща. Роклята разполага с подплата за допълнителен комфорт.

Купи визията тук:

Гащеризон Blue Lady

Дори без описание, гащеризонът говори сам за себе си. Това е избор за дами, които знаят какво искат и знаят как да го получат. В завладяващ тъмносин цвят от плътна непрозираща материя, богато украсено с пера бюстие и широки дълги крачоли дрехата излъчва стил, класа, елегантност и увереност. 

Купи визията тук:

Последвайте нашия официален Инстаграм акаунт и ни споделете кой от моделите ви е любим на ЛС.

към Инстаграм

Харесваш тази статия? Сподели я в любимата си социална мрежа:

Подобни статии

  Абонирай се и вземи 10% отстъпка веднага!

  Напиши коментар

  * Име

  * E-mail: (не се вижда от останалите)

  * Коментар:

  Въведи кода от картинката: