Caramella Fashion използва "бисквитки" ("кукита"), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване в сайта. Продължавайки да разглеждаш caramella-online.com, ти се съгласяваш с нашата политика за използване на "бисквитки".
Съгласявам се
Как да се обличаш на 40

Как да се обличаш на 40

Начинът на живот през последните десетилетия промени чувствително представите за възраст. Когато една жена става майка около 40те, много трудно е да я възприемаш като възрастна. Въпреки това с напредването на годините се променя самоусещането на дамите, изискванията и очакванията за визията им от околните и в типичния случай обличането на 40+ няма нищо общо с обличането на 20.

Стил и сдържаност

Ако на 20 всичко е позволено и подхожда, а на 30+ съзряването намира
ясен израз в бързо променящия се начин на обличане, то на 40+ основният белег е стилът и мярката. Залитанията към твърде младежкия вид правят дамите смешни, а преждевременното отпускане и занемаряване на външния вид ги лишават от красотата на осмислената зрялост и осъзнатата женска сила, на опита и спокойствието.

Време е да изоставиш всичко прекалено – прекалено къси поли и блузки над пъпа, прекалено дълбоки, разголващи деколтета и цепки, прекалено впити дрехи, прекалено размъкнати дрехи, твърде крещящи цветове и съчетания, изобилие от декоративни елементи, което създава впечатление за натруфеност и хаос.


Класика

Дори и да си от 40годишните, които често са с по-стройно и стегнато тяло от доста девойки, трябва да намериш точния начин да го покажеш, а той е много различен от типичния за тинейджърките.

Избирай добре конструирани и изработени дрехи от качествени платове. Изчистеният силует, пастелните цветове, класическите модели прави и разкроени от талията рокли, правите свободни панталони, ризите, саката, правите пола са базата на добрия гардероб в тази възраст.

Можеш да носиш спокойно спортно-елегантни дрехи – сакото и дънките с бяла шемизета са добро решение за много случаи. Спортните комплекти остави за спортната площадка, плажа, двора. Клиновете също можеш да запазиш, но само ако ги третираш като по-плътни чорапогащи и са дълги – нека върху тях да има рокля, пола, по-дълга туника или сукман. Забрави за лъскавите, шарените и тези с дължина до средата на прасеца или около коляното.

Какво да не носиш

Както стана дума – дрешките, характерни за 20те, които няма да те направят по-млада, а само смешна. Другите забранени дрехи са безформените, с неопределен цвят и силует. Те не само те обезличават и добавят десетилетия към възрастта ти. Сигнализират за безпомощност, страх от годините, неумение да живееш и да се грижиш за себе си. Подобен начин на обличане няма място в живота ти въобще. Подобни облекла вероятно се изработват от хора, които не познават и не обичат жените.

На тази възраст добре познаваш тялото си, знаеш силните си страни и недостатъците си. Използваш умело съчетаването на различните части на тоалета, за да изглеждаш зашеметяващо. Какво повече може да се иска от обличането на която и да е възраст!

Виж всички модели тук

Харесваш тази статия? Сподели я в любимата си социална мрежа:

Подобни статии

    Абонирай се и вземи 10% отстъпка веднага!

    Напиши коментар

    * Име

    * E-mail: (не се вижда от останалите)

    * Коментар: