Как да носиш дрехи с щампи

Как да носиш дрехи с щампи

Щампите правят облеклото пъстро и излъчват настроение. Може да са флорални, може да наподобяват шарката на животинска кожа, може да са абстрактни – всякакви. Един от основните въпроси, който възниква при тях, е как да съчетаеш шарената дреха с останалата част на облеклото. Има ли правила и норми, по които можеш да се водиш?

Не съчетавай дрехи с различни щампи

Може би ще възразиш, че си видяла невероятни, дори фрапантни комбинации на различни принтове на ревютата на големи дизайнери. Да, и ние сме ги виждали. Но те си остават там – на подиума, както и много други неща, които никога не излизат на улицата.

За различни се броят дори еднаквите шарки – примерно – тигровите или леопардовите, в различни нюанси или с различни едрини. Най-многото, което можеш да си позволиш, е комплектуване на щампа с фино райе в някой от цветовете ѝ.

За сметка на това пъстрата дреха можеш да включиш в поне толкова съчетания с едноцветни модели, колкото цвята откриваш в нея.

                                                                     

Не прекалявай с щампите

Няма проблем една от частите на тоалета ти да е пъстра. Но нека наистина да е само една – роклята, полата, палтото или обувките, шалчето. Допустимо е да са две, единствено ако комплектът е замислен и изработен заедно – от една материя и в един стил. Всичко друго изглежда пошло и вулгарно.

Когато принтът е твърде ярък, уравновеси го с неутрален цвят – бяло, черно, сиво, екрю или много светло бежово. Не допускай да заприличаш на екзотичен папагал – особено когато си тръгнала за офиса или за по-строго събитие.

Едрото декоративно пано върху дрехите

И то е вид щампа. Но обикновено е само едно – на гърдите или на гърба. Него вече би могла да включиш в ансамбъл с райе, каре и евентуално панталон или пола с геометрични фигури – в съответната цветова гама, разбира се.

Но колкото по-строг е поводът, за който се стягаш, толкова по изчистен трябва да е тоалетът ти. В такива случай е най-добре блузата или туниката с принт да съчетаеш с едноцветна права пола или панталони.

                                                                

Подходящи ли са щампите за официални случаи

Зависи от щампите, от стила и визията на дрехата, ушита от тях, от тоалета, в който е включена, от начина, по който я носиш – от целия контекст, в който я поставяш.

Принципно

   •    всеки качествен принт
   •    върху стойностна материя,
   •    от която е ушита професионално
   •    стилна дреха,

може да бъде носен във всякакви случаи.

Дори леопардовата шарка върху фина риза, от която се вижда малко под строгото едноцветно сако, ще изглежда добре на делова вечеря.

За да си блестяща и елегантна в шарените щампирани дрехи, са ти нужни само малко смелост и чувство за мярка!

Харесваш тази статия? Сподели я в любимата си социална мрежа:

Подобни статии

  Абонирай се и вземи 10% отстъпка веднага!

  Напиши коментар

  * Име

  * E-mail: (не се вижда от останалите)

  * Коментар:

  Въведи кода от картинката: