Най-честите грешки при цветовите съчетания

Най-честите грешки при цветовите съчетания

За да изглеждаш добре, е много важно тоалетът да е съобразен с особеностите на фигурата ти, да е добре скроен и ушит, да е от качествени материи. Необходимо е да ти е по мярка – нито да виси на теб, нито да те пристяга излишно. Но винаги най-напред се хвърля в очи колоритът.

Преди още околните да забележат каквото и да е друго от облеклото ти, виждат цвета. Затова правилният цветови подбор и съчетаване са много важни за добрия външен вид и за начина, по който те възприемат.

Кои са най-честите грешки в цветовите комбинации?

Твърде безлично

Обикновено тази грешка правят дамите, които се страхуват да не бъдат обвинени в безвкусица и кич. Те избират един неутрален цвят и се обличат в него (или в различните му оттенъци) от главата до петите – включително аксесоарите. Това заличава индивидуалността им, прави ги избелели, невзрачни, незабележими.

Не прави тази грешка! Ако си чак толкова неуверена – нека поне панталонът или полата да са черни. Червената чанта и/или шалче напълно ще промени образа ти, ще му придаде пълнокръвност и жизненост.

                                                      

Твърде крещящо

Прекалената пъстрота също не е препоръчителна. Богатата смесица цветове наистина привлича вниманието към теб, но привлича по-скоро неодобрение, отколкото възхищение.

Правилото за трите цвята не е подвело никого. Това ще рече в съчетанието, което си подбрала за деня, да включиш максимум три цвята. Ако много държиш да има четвърти – той трябва да е неутрален. Дори да си артистична, експлозивна натура – проявявай чувство за мярка!

Твърде мрачно

Черното се смята за секси. Смята се още, че с него не можеш да сбъркаш. Можеш – и още как! Особено ако се докараш в различните му нюанси. Няма цвят на кожата, който да изглежда жизнен и свеж на черен фон!

Разбира се, да си с блед, изпит вид, понякога може и да е забавно превъплъщение, но за всеки ден не е добра идея. Мястото на Мортиша Адамс е във филма, в живота тя изглежда... странно.

Ако все пак много държиш на черното, включи в ансамбъла ярка блузка, шалче, обувки. И видът ти ще се промени тотално.

                                                      

Твърде ярко

Ярките цветове тип „неон“ обикновено се избират от по-младите. Но ако си прехвърлила двадесетте, никой няма да погледне снизходително на „светещия“ ти аутфит. Не, няма да го помислят за проява на индивидуалност и собствен стил – по-скоро ще го сметнат за кич. Дори и не си помисляй да отидеш така на работа, камо ли на официално събитие.

Ако това са любимите ти краски – чрез тях можеш да оживиш ансамбъл от неутрални цветове. Постигнатият баланс вече определено ще е стилен.

Не според мястото и случая

Дори когато тоалетът ти сам по себе си е образец на безупречно цветово съчетание, то може да не е подходящо за конкретното място и ситуация. В тъмна гама на детско парти може да изглеждаш като злата орисница. С ярка в офиса – като случайно попаднала там наивка.

Цветовете не са шега работа и с лекота могат да провалят всичките ти старания да изглеждаш добре. Но научиш ли се да ги подреждаш, те ще работят за теб и за перфектния ти външен вид.

Знаеш ли към кой цветотип спадаш? Разбери тук!

Харесваш тази статия? Сподели я в любимата си социална мрежа:

Подобни статии

  Абонирай се и вземи 10% отстъпка веднага!

  Напиши коментар

  * Име

  * E-mail: (не се вижда от останалите)

  * Коментар:

  Въведи кода от картинката: