Caramella Fashion използва "бисквитки" ("кукита"), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване в сайта. Продължавайки да разглеждаш caramella-online.com, ти се съгласяваш с нашата политика за използване на "бисквитки".
Съгласявам се
Успехът - съдба или избор?

Успехът - съдба или избор?

Всеки иска да постигне успех в живота си и има своя собствена дефиниция за това. Факт е обаче, че едни рано или късно получават желаното, а други – не! И на какво се дължи това – на нашата съдба или на самите нас?

Без съмнение всеки ден ни се случват неща, които не можем да контролираме, но това, което определяме ние е начинът, по който ще преминем през дадена ситуация, пътищата, през които избираме да вървим и това дали ще стигнем там, където винаги сме мечтали да бъдем, зависи най-вече от самите нас.

Историята ни дава и много примери за успешни хора, погалени от късмета, с лекота минаващи през живота. Други полагат много повече усилия и пак не постигат толкова. Но ако все пак не сме решили да се осланяме на съдбата е добре да изградим ясни цели пред себе си и да определим какво трябва да направим или променим в себе си, за да ги постигнем!

Ето няколко предложения, с които можем да започнем:

Мислете позитивно

Напоследък все по-често се говори за силата на нашата мисъл, за това, че ние сами привличаме в живота си това, което ни се случва. И колкото по-красиви са мислите ни, толкова по-пъстър ще е живота ни. И не само – когато наистина искаме нещо силно и си го представяме така, сякаш вече се е случило, то неизменно ще дойде при нас! Дали това е така? Нищо не ни пречи да опитаме!

Не се страхувайте

Страхът е може би най-голямата отрова за съзнанието. Докато се страхуваме да преследваме мечтите си, да поемаме рискове и да опитваме от неизвестното, никога няма да успеем! Факт е, че най-успелите хора са се проваляли най-много пъти и въпреки всичко не са се отказали! Когато започнем да се занимаваме с нещо, ние имаме съвсем бегла представа за него и с времето се учим да бъдем добри. С всеки един провал ние трупаме безценен опит, който променя мисленето ни и рано или късно ще ни даде правилната формула, с която да заблестим.

Не се оплаквайте

И ако изберете да преследвате щастието си със сигурност ще ви бъде много трудно, ще имате проблеми, понякога дори ще искате да захвърлите всичко и да се върнете във вашата комфортна среда, но запомнете – никога не се оплаквайте. Животът обича смелите, останалите хора – също. Будейки съжаление вие неусетно ще се превърнете в жертва, а горе на върха жертви - няма!

Бъдете много, много добри в ЕДНО много, много трудно нещо

Когато сме много амбициозни често допускаме една несъзнателна грешка – ние, особено жените искаме да сме добри във всичко, което правим. Може би, за да се докажем на себе си или на околните. За съжаление обаче няма как да станем специалисти в една област докато се опитваме да огреем навсякъде. За това съсредоточете усилията си в едно нещо, това което ви доставя истинско удоволствие и развивайте знанията си само в тази насока!

Бъдете добри винаги и на всяка цена

И най-важното – съхранете доброто в себе си! Понякога ще имате трудни дни – старайте се да не обвинявате околните, отърсете се от чувства като злоба, гняв и завист, защото те няма да направят живота ви по-добър. А когато успеете си спомняйте от къде сте тръгнали, къде сте били. И не забравяйте – дори да не получите всичко веднага, да притежавате благородно сърце е най-големия успех!

 

Харесваш тази статия? Сподели я в любимата си социална мрежа:

Подобни статии

    Абонирай се и вземи 10% отстъпка веднага!

    Напиши коментар

    * Име

    * E-mail: (не се вижда от останалите)

    * Коментар: